De peste 10 ani, Lider în distribuția de mărfuri și ghiduri și produse pentru cultivarea hidroponică indoor.
Bine ați venit la Magazinul Online ! de Crestere Indoor si Outdoor
Dream Grow Shop RomaniaDream Grow Shop RomaniaDream Grow Shop Romania
0
0

Agricultura hidroponică: vechea artă de redescoperire a cultivării fără sol

hydro grow

Index

Ce este hidroponia
Agricultura hidroponica
Avantaje
Planul de hidroponie

Ce este hidroponia: sens și etimologie ?

Ce este hidroponia? Dar agricultura hidroponică? Pentru a simplifica, putem spune că hidroponia este cultivarea plantelor fără sol, adică fără sol și datorită apei, în care se dizolvă nutrienții adecvați pentru a face plantele să crească rapid și sănătos. Pe scurt, este cultivarea plantelor în apă. Etimologia cuvântului hidroponie trebuie găsită în limba greacă veche: „hidro” sau apă și „ponos”, care înseamnă muncă; În esență, cuvântul hidroponie identifică tocmai munca și acțiunea puternică a apei folosite – în acest caz – pentru dezvoltarea și cultivarea plantelor, atât decorative, cât și fructe și legume.

Deși cultivarea hidroponică există încă de pe vremea asirienilor babilonieni, în orice loc unde există un râu sau un corp de apă, acest tip de cultivare a fost redescoperit în 1930 de dr. Gericke, la Universitatea Berkeley din California. , și a fost reelaborată în cheie modernă în următoarele decenii, chiar dacă și-a găsit o aplicație reală – răspândindu-se astfel în întreaga lume ca tehnică inovatoare și extrem de modernă – doar pentru câteva decenii. Unul dintre cele mai vechi exemple de cultură și agricultură hidroponică îl găsim în grădinile suspendate ale Babilonului antic, dar și printre popoarele care locuiau în zonele muntoase ale Anzilor, pe lacul Titicaca între Peru și Bolivia și în Myanmar, pe care le-au cultivat. .gradini hidroponice la suprafata apei, folosind paleti de paie, flori si diferite substraturi in functie de materialele disponibile.

Hydro

Agricultura hidroponică: ce este și cum funcționează?
Să vedem, deci, cum funcționează exact hidroponia și – mai general – cum sunt structurate și create culturile hidroponice. Hidroponia – i.e. cultivarea fără sol sau fără sol – presupune adoptarea unor tehnici alternative de cultivare care – după cum s-a anticipat mai sus – nu presupun folosirea solului, ci cu utilizarea unui substrat și cu acțiunea apei și a nutrienților dizolvați în acesta. Există, în realitate, două mari tipuri de cultivare hidroponică: cea care utilizează substratul, sau amestecuri de perlit, nisip, argilă expandată etc., care este umezită și irigată cu apă și substanțe nutritive, și cultura hidroponică fără substrat, unde rădăcinile plantelor sunt scufundate în fluxul soluției nutritive (formată din apă și substanțe dizolvate). Deși plante precum orezul, nuferii sau plantele carnivore se pot adapta bine în medii slab oxigenate sau chiar stagnante, majoritatea plantelor prezintă dificultăți în a se adapta la medii în care există o lipsă de oxigen.

O plantă care nu primește cantitatea potrivită de oxigen în zona rădăcinii moare de asfixiere, chiar dacă primește cantitatea potrivită de apă și substanțe nutritive. Deloc surprinzător, una dintre cele mai frecvente cauze de moarte a plantelor acvatice este cantitatea excesivă de apă pulverizată în timpul sesiunilor de irigare. Pentru aceasta, este esențial să ne asigurăm că plantele cultivate în hidroponie primesc și cantitatea potrivită de oxigen și deci de aer. În acest sens, trebuie amintit că apa – în cadrul cultivării și deci în agricultura hidroponică – trebuie să fie „vie”: este necesar să fim conștienți că, indiferent de mediul în care trăiesc, atât solul, cât și aerul sau apa, plantele. își absoarbe alimentele sub formă de ioni dizolvați în oxigen. Din acest motiv, se folosește frecvent și aeroponia, care – printr-o pompă de aer – garantează plantelor o oxigenare corespunzătoare. Atunci când hrana și oxigenul sunt absorbite de plantele cultivate, acestea trebuie apoi reînnoite prin înlocuirea soluției nutritive.

Cu această tehnică de cultivare fără sol, care stimulează creșterea plantelor, fermierul trebuie să controleze cantitatea de apă, săruri minerale și, cel mai important, oxigenul livrat. În cultura hidroponică, după cum am văzut, apa înlocuiește solul. Când rădăcinile sunt suspendate în apă în mișcare, ele absorb rapid atât nutrienții, cât și oxigenul. Dacă cantitatea de oxigen este insuficientă pentru nevoia plantei, creșterea acesteia va fi lentă. Dacă, pe de altă parte, planta este oxigenată corespunzător, planta va crește mai repede și mai sănătos. Scopul celor implicați în agricultura hidroponică este de a echilibra combinația de apă, nutrienți și oxigen, în funcție de nevoile plantelor pentru a maximiza producția și calitatea.

CUMPĂRĂ AICI VASELE PENTRU PLANTELE DVS

 

Pentru a obține rezultate excelente cu cultivarea hidroponică, este esențială monitorizarea unor parametri esențiali: temperatura, umiditatea, nivelul CO2, orele de lumină și intensitatea iluminării, ventilația, sănătatea plantelor și absența bolilor (deși în culturile hidroponice răspândirea bolilor legate de la paraziți este semnificativ mai mic decât ceea ce se întâmplă în general cu cultivarea tradițională).

Agricultura hidroponică: avantaje
Marele avantaj oferit de agricultura hidroponică este, fără îndoială, capacitatea de a cultiva oriunde, chiar și acolo unde nu există pământ sau unde nu există un climat ideal pentru a începe anumite culturi tradiționale. Cu acest sistem este posibil să începeți o cultură de interior sau exterior, pe orizontală – ca în culturile clasice – dar și pe verticală, metodă care vă permite să economisiți spațiu. In plus, agricultura hidroponica permite un control mai mare al managementului resurselor de apa si nutritive si o anumita economisire a apei datorita recuperarii si refolosirii debitului de apa, care este colectata dupa utilizare si reciclata pentru un nou ciclu de irigare. Aceasta este însoțită și de o mai bună gestionare a nutrienților furnizați plantelor, deoarece există măsurarea și controlul total al nutrienților, fără a uita – așa cum sa anticipat mai sus – avantajul în combaterea bolilor legate de dăunătorii tipici culturilor tradiționale, deoarece – nefiind sol – riscul de animale periculoase si chiar de buruieni este de asemenea redus la minimum. Toate acestea aduc și beneficii mediului: cu culturile hidroponice este posibil să se reducă semnificativ atât risipa de nutrienți, cât și dispersia apei, dar și utilizarea de erbicide și substanțe chimice, dovedindu-se astfel a fi un tip de cultură hotărât. mai durabil decât cel tradițional de pe pământ. Deși, de fapt, agricultura hidroponică presupune utilizarea energiei electrice, utilajelor, structurilor și cadrelor, având în vedere emisiile de CO2 pentru același produs obținut, nivelurile de poluare produse de cultivarea fără sol sunt semnificativ mai mici. Și – având în vedere și reducerea progresivă a numărului de suprafețe arabile din lume – este de dorit dezvoltarea culturii, având în vedere nevoile tot mai mari ale populației mondiale.

VEZI AICI SISTEMELE HIDROPONICE DE VANZARE

Plante hidroponice: ce înseamnă și ce caracteristici au?
Termenul de plante hidroponice nu identifică o familie de anumite specii de plante, ușor de cultivat în apă sau predispuse la cultivare în apă, ci plantele produse cu ajutorul sistemelor hidroponice. În general, de fapt – cu excepția cazurilor rare și particulare – toate plantele pot fi cultivate în sistem hidroponic și nu există plante speciale și specifice pentru hidroponie. Când vine vorba de cultivarea hidroponică și – în special – de produsele furnizate de agricultura hidroponică, întrebarea este întotdeauna aceeași: legumele și fructele obținute prin hidroponie au același gust?
Răspunsul este că depinde de calitatea nutrienților folosiți de fermier pentru a-și hrăni plantele. Savoarea finală a fructelor cultivate depinde de prezența anumitor compuși și de relația dintre aceștia. Doar ca exemplu, gândiți-vă că gustul dulce este dictat de concentrația nivelurilor de zahăr, tonurile acide sunt date de combinația de calciu, fosfor și potasiu cu acizi organici, prin urmare, variarea proporțiilor sau tipul de soluție nutritivă face ca diferență. La fel ca temperatura, umiditatea, pH-ul soluției, dar și lumina. Prin urmare, atunci când agricultura hidroponică produce fructe fără gust – cum ar fi roșiile olandeze tot la fel și perfect modelate pe care le găsim în general în supermarketurile obișnuite – responsabilitatea revine celor care hrănesc plantele și nu sistemului în sine.

 

CUMPĂRĂ AICI SUBSTRATELE PENTRU HIDROPONICĂ

 

Leave A Comment

Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Create your account